Het project van hartje Rotterdam

Forum Rotterdam

Met FORUM Rotterdam gaat een ‘verloren’ stukje binnenstad weer deel uitmaken van het stadsleven. Van een plek waar je ‘omheen’ moet wordt FORUM een plek waar je niet meer omheen kunt! Van gesloten en geïsoleerd naar transparant en naar buiten gericht. Een nieuw gezicht in de binnenstad. FORUM brengt met wonen, werken, winkelen en horeca extra levendigheid en dynamiek in de Rotterdamse binnenstad. Belangrijke onderdelen van FORUM Rotterdam zijn:

 

Wonen in Forum Rotterdam

Uw eigen plek

De voormalige kantoortoren van ABN AMRO op de hoek van de Lijnbaan en de ‘Koopgoot’ wordt getransformeerd tot een wooncomplex met 103 vrije sector huurappartementen. Deze appartementen zijn verdeeld over tien woonlagen. Door de uitgesproken architectuur van het Rotterdamse architectenbureau OMA met de ronde balkons in de vorm van een bloemblad wordt deze woontoren een blikvanger in de stad. De woonoppervlakte bedraagt 85 tot 120 m². Alle appartementen krijgen een luxe keuken en een comfortabele badkamer. Een parkeerplaats in een nabijgelegen parkeergarage is optioneel. Deze appartementen zijn vanaf nu te huur en worden in het voorjaar van 2020 opgeleverd. Wonen in FORUM Rotterdam betekent wonen in het hart van de binnenstad met alle voorzieningen binnen handbereik. 

Heeft u interesse om te wonen op een iconische plek in de binnenstad van Rotterdam? Schrijf u in voor de nieuwsbrief op www.hureninforum.nl

Eigentijds winkelen

Met donner

FORUM Rotterdam bevat circa 30.000 m² vvo voor winkels en horeca.

In het gerenoveerde Rijksmonument is inmiddels de Rotterdamse boekhandel Donner geopend. Dit is de grootste boekhandel van Nederland en voert ook een eigen horecaconcept: Diner@Donner.

Aan de ‘Koopgoot’ zijde en die van de Lijnbaan zijn nog enkele winkelruimten beschikbaar. Five Guys opent een vestiging aan de zijde van ‘De Koopgoot’.

De winkelruimten aan de Lijnbaanzijde vanaf Hollister tot aan ICI Paris XL en de G-Star worden herontwikkeld. Zij worden uitgebreid en krijgen een spectaculaire nieuwe gevel en een gewijzigde winkelindeling.

Werken in het hart van Rotterdam

bedrijven en kantoren

Het monumentale bankgebouw aan de Coolsingel wordt volledig gerenoveerd. Op 1e en 2e verdieping vestigen zich boekhandel Donner en de ABN AMRO met een bankwinkel. Op de 3e en 4e verdieping komt ABN AMRO met hun kantoor activiteiten. Alleen op de 5e etage van het monument is nog circa 1.200 m² kantoorruimte beschikbaar. De kantoorruimten worden ontsloten via de centrale entree van het gebouw aan de coolsingel. Via die entree is ook de bankwinkel bereikbaar en tevens is dit een tweede entree van Donner. In het monument zijn nog enkele winkelunits op de begane grond, gecombineerd met een kelder en een verdieping, beschikbaar. 

Up to date

Nieuws

Heeft u vragen over het project?

Vraag het onze omgevingsmanager of bel 0800-FORUM010

Volg het project

Zo gaat het eruit zien

EEN VLUGGE BLIK OP