Plaatsing imposante kraan op dak Rotterdam

Aanstaande maandag en dinsdag, 9 en 10 oktober, wordt op een 58 meter hoog dak aan de Lijnbaan in Rotterdam een hijskraan opgebouwd van 85 meter hoog. Hoewel men in Rotterdam wel iets gewend is op het gebied van bouwwerken en hijskranen, is dit zelfs voor de havenstad een unieke gebeurtenis. 
 

Vanaf maandag 14:00 uur tot dinsdag 14:00 wordt de hijskraan in delen op het dak geplaatst. Naar verwachting wordt dinsdag rond 14.00 uur het hoogste punt bereikt. Het plaatsen van de hijskraan belooft een bijzonder spektakel te worden dat nog nooit eerder in Rotterdam vertoond is! 

FORUM Rotterdam

Het plaatsen van de hijskraan is nodig voor de bouw van FORUM Rotterdam, die Sprangers Bouwbedrijf in opdracht van projectontwikkelaar MULTI Nederland uitvoert. Hier wordt het monumentale ABN AMRO gebouw weer in de oude luister hersteld en wordt van de omliggende panden een plek gemaakt waar het heerlijk winkelen, wonen en werken is. Diverse toonaangevende winkels, zoals boekhandel Donner en hamburgergigant Five Guys, openen er filialen en er komen 130 huurappartementen. Voordat het in 2019 zover is, vinden er bouwwerkzaamheden plaats op het terrein tussen Coolsingel, Lijnbaan, Koopgoot en Binnenwegplein.