FORUM Rotterdam gaat de diepte in

Een paar weken geleden werd het onderwaterbeton in de liftschacht voor de vrachtwagenlift al aangebracht. Inmiddels is de bouw van het ondergrondse deel van FORUM Rotterdam alweer verder gevorderd. 

Vloer liftschacht gestort

Het onderwaterbeton is helemaal uitgehard en al het water is uit de liftschacht gepompt. Tijd dus voor de volgende stap: het storten van de betonvloer van de lichtschacht. Dat is begin deze week gebeurd. 

Expeditiekelder uitgraven

De liftschacht biedt vrachtwagens toegang tot de expeditiekelder en ook die wordt de komende tijd uitgegraven. Om ervoor dat zorgen dat de damwanden aan de zijkanten hun stabiliteit behouden, worden zogenoemde stempelramen geplaatst. Dat zijn de fames met buizen op de foto hieronder. Ze geven de damwanden stevigheid tijdens het uitgraven van de expeditiekelder, waar volgende week mee wordt begonnen. 

Labyrint van betontunnels

Ook zijn er betontunnels aangebracht in een deel van het bouwterrein. Deze vormen uiteindelijk de gangen waardoor winkels worden bevoorraad. Op dit moment zien de gangen er nog uit als een spannend labyrint, maar volgende week worden er betonplaten overheen geplaatst en zijn ze niet meer zichtbaar.