Eerste hijskraan FORUM Rotterdam geplaatst

UPDATE: In verband met de weersomstandigheden (te harde wind) is het plaatsen van de hijskraan stilgelegd. Over enkele dagen wordt dit opnieuw opgestart.

Het is een drukke bedoening op de bouwplaats van FORUM Rotterdam. Zo wordt deze week een 85 meter hoge kraan op de 58 meter hoge kantoortoren getild. Afgelopen maandag is een start gemaakt met deze enorme klus: de eerste hijskraan is geplaatst.

Deze eerste hijskraan – een mobiele kraan – is maandag 9 oktober op z’n plek gezet. Deze kraan moet dinsdag 10 oktober de grote torenkraan van maar liefst 85 meter hoogte optillen. Deze grote kraan zal in onderdelen aangeleverd en opgebouwd worden, zodat deze vanaf woensdag 11 oktober in gebruik genomen kan worden. 

Naar verwachting wordt de grote bouwkraan de komende anderhalf jaar intensief gebruikt. Wilt u meer informatie over de plaatsing van de kraan of over andere bouwwerkzaamheden op het terrein tussen Coolsingel, Lijnbaan, Koopgoot en Binnenwegplein? Aarzel niet en neem contact op met Sprangers Bouwbedrijf.