Bouw officieel van start gegaan

De bouw van FORUM Rotterdam is gisteren met een feestelijk event van start gegaan. Op spectaculaire wijze gaf wethouder Robert Simons, samen met Françoise Dechesne, managing director van MULTI Netherlands en Belgium, Frits Tonnaer, senior assetmanager Retail, Parkings, Offices bij ASR, directeur vastgoed van Primark Joost Buitenhuis en Walther van Leeuwe, ontwikkelingsmanager Retail bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance, het startsein voor de bouw. 

Aan de gevel van het gebouw was een muzikaal spektakel te zien, met bijzondere acrobatiek en zang. Tijdens de feestelijke bijeenkomst lieten alle betrokkenen weten blij te zijn dat de bouw - na ongeveer tien jaar plannen maken en bijstellen - eindelijk is gestart. Of, zoals Françoise Dechesne zei: "Als ik hier die puinbak zie, zie ik iets heel moois gebeuren. We hebben allemaal de ambitie en de drive om van FORUM Rotterdam een prachtig project te maken."

Pareltje voor de binnenstad

Ook wethouder Simons toonde zich enthousiast. "Als straks de bouw is afgerond, hebben we er in de Rotterdamse binnenstad weer een pareltje bij, wat mij betreft vergelijkbaar met de Markthal."